Ansamblul Folcloric
"Maria Tanase"

Constituit în 1992 ca un continuator al marelui ansamblu “Nicolae Bălcescu” din Craiova, în intenţia de a da o expresie scenică diversităţii folclorului oltenesc şi în acelaşi timp folclorului din toate zonele folclorice ale României, Ansamblul Folcloric “Maria Tănase” a obţinut de-a lungul anilor, un binemeritat succes şi renume atât în ţară cât şi în străinătate. 

Transpunerea în scenă cu cea mai mare grijă a jocurilor tradiţionale şi promovarea cu consecvenţă a cântecului popular autentic, au făcut din Ansamblul Folcloric “Maria Tănase” unul dintre cele mai reprezentative şi valoroase ansambluri din România.

Coregrafia a fost semnată pe rând de maestrul Marin Badea, maestrul Puiu Vasilescu, iar apoi coregraful Marin Stîrcu, a căror experienţă a fost preluată de valorosul maestru de dans, Ionel Garoafă, care conduce secţia de balet formată din cei 22 de dansatori cu un profesionalism aparte.

Conducerea muzicală a fost semnată de cunoscutul violonist şi dirijor maestrul Nicu Creţu care a realizat în mod original aranjamentele muzicale pentru orchestra ansamblului. Din anul 2019 la pupitrul dirijoral se află maestrul Nicolae Draghia.

Valoarea Ansamblului Folcloric “Maria Tănase” a fost recompensată la festivalurile naţionale şi internaţionale din S.U.A., Franţa, Italia, Germania, Spania, Serbia, Grecia, Bulgaria, Egipt, Maroc, Turcia, Iran și Iugoslavia.

Ne bucurăm şi suntem mândri că prin tot ceea ce facem în planul valorificării tradiţiilor noastre populare suntem reprezentanţii fideli ai spiritului românesc pe care îl ţinem cu drag sub patronajul luminos al Doamnei cântecului nostru popular, Maria Tănase.

Dupa 20 de ani

Dupa doua decenii de existenta, Ansamblul Folcloric "Maria Tanase" se prezinta acum cu un portofoliu cuprinzator de succese, cu un statut de veritabila institurie de cultura in care dominantele au fost si raman spiritul de echipa, exigenta si competenta.

Pentru a descarca brosura aniversara la implinirea a 20 de ani de la infiintarea Ansamblului Folcloric “Maria Tanase” faceti click aici.

Galerie foto

Zeci de ipostaze, sute de expresii, mii de miscări, vezi efortul, bucuria, mulţumirea.


Galerie video

1. Fă click
2. Alege un videoclip
3. Bucură-ţi privirea


Articole si reportaje

Despre Ansamblul Folcloric "Maria Tanase" s-a scris mult si promitem ca o sa se mai scrie.